Followers

Saturday, November 28, 2009

some shits are just meant to be,

hello (:

hari ini merupakan hari yang sangat, maksud saya, SANGAT memenatkan.
oh by the way, selamat hari raya haji kawankawan.
sorry lambat wish.
tetapi lagi sorry kepada lembulembu yang dah dikorbankan.
walapun aku makan lembu, tapi aku takboleh tengok lembu tu kena potong.
nanti aku terbayang, tibatiba je lembu tu senyum kat aku.
ok dah mengarut.

raya haji tahun ini, aku sambut di kuantan, kampung belah ayah aku.
frankly speaking, i never like going to kuantan.
for some reason, i just dont get along with this place.
not saying yang kuantan ni teruk.
great place, good food, hotel yang aku duduk pun best.
banana split dia sedap (:

but there's just this feeling yang everytime i go to kuantan, i get bored, easily.
haha. just bare with it.
ni tempat ayah aku, so, okayhhh.


gambar rajah di atas menunjukkan bertapa BOSAN nya aku disini.
sekian terima kasih.
(ini baru dua, belum tengok lagi lapan belas HAHA)

hari ini ada tahlil di rumah ayahde.
jika anda perasan, aku menghadiri tahlil dengan tidak berbaju kurung.
rude anda kata?
aku pun berfikir begitu.
tapi takpelah. nak buat macam mana?

makan sedap. serious cakap.
biasa lah, bila dah datang kenduri, aim makan betul?
tak betul? TIPU!

banyak menziarah sanak saudara harini.
daripada rumah ayahde ke rumah ayang ke rumah maklong ke rumah ayahchik.
pelbagai jenis ayah dan mak aku jumpa harini.
cousincousin yang aku tak pernah kenal pun ada, sedih mengenang nasib aku ni.
cousin sendiri pun tak kenal T.T

yang paling best, setiap rumah yang kami ziarah menyediakan makanan yang lazatlazat belaka.
ok, sorry. where's your manners sara?
"haa, meh makan meh, ada lemang lagi ni."
" HEEEE :D (sumpah niat nak senyum dalam hati je)"
"ambooii sara tu bukan main lebar lagi dia senyum."

bercakap tentang makanan, aku nak bagitau something ni.
AKU TAU BUKAK KETUPAT PALAS DOEE!
ehh kejap, ketupat palas ke ketupat pulas?
manamana la. tapi ala, ketupat yang bentuk tiga segi tu.
yang macam pulut tu. entaahh.
tapi apeape pun, serious, BANGGA! (angkat kening lajulaju)

aku pulang ke hotel dengan perut yang senang hati.
tidak lama kemudian, mereka pulang ke rahmatullah.
HAHA! ok dah mengarut lagi sekali.

kadek pegy bermalam di rumah kawan nya, sarah.
manakala aku disini, kebosanan tahap gaban.
esok ingin pulang ke tanah air.
maka, selamat tinggal kuantan.
YEEHAA! ;p
BYE!

p/s : wahai perempuan, aku dah takde kena mengena dengan hidup kau. pintu keluar dekat je ni ha, jadi pandaipandai la kau berambus ok?

4 comments:

Farhan said...

saya tau buat ketupat palas. bangganye~~~
hahaha

sara kacak said...

yeke? hebat gila! ajar ajar! ;p

Shit-ToonS said...

serious lawak...ahahha...angkat kening laju2!

sara kacak said...

haha ape lagi, angkat la cepat! ngehh2