Followers

Monday, January 31, 2011

wilayah strawberi,


video


this is totally random.
kalau korang tak banyak masa tak payah tengok sebab sumpah akan buang masa :p

one fine night pegy mamak minum teh tarik sambil buat bising mentang mentang takde orang.
macamtu lah hidup aku dengan housemates kesayangan, kecoh mak indon :)

hohohh by the way contestant kedua, Nadia, kalah tanpa bertanding sebab terlalu busy bergayut, maka dengan itu pemenang nya tak lain tak bukan Sara Aqilah la wahahaha!
aku memang di lahirkan terer dan hensem, aku lah SSSSSSSSSSARA!
abai kan iklan minuman nutrisi raji gopal -____-"

somehow this video made me realize yang aku dah nak habis diploma beberapa bulan lagi (insyaallah)
sebab lagu wilayah strawberi - the times ni kira macam "everyday song" kitorang masa part 1.
so bila nyanyi balik rasa terus ada flashback kat otak macam mana kitorang selalu mandi hujan, lepak kat tangga, duduk kat tasik main gitar, buli iza (mafia) dan kak teha senior paling best masatu :')

dan lulu, sila jangan lupa lirik. mekasih! :)
k bye!

p/s : hehe ok sumpah mengarut :p

Saturday, January 29, 2011

saturday, sunday, fun day,

ingat cuti ni nak bayar balik semua hutang tido aku yang tertunggak.
tapi first day cuti dah kena bangun awal T.T
tapi takpe, demi familia tercinta, sanggup :)) *senyum paksa*

semalam birthday ayah, merangkap taiko utama dalam hidup aku.
tapi harini baru sempat nak celebrate sama sama.
kalau bukan KLCC, bukan ayah aku la.
kalau bagi pilihan - aku atau KLCC, dia pilih KLCC dowwwwwwww! heh.

tempat kegemaran dia nak makan puas puas.
chilis punya portion banyak, di jamin kenyang sampai terkentut kentut.
sempena birthday dia yang ke berapa entah (sebab aku tanya birthday yang ke berapa? jawapan dia, 'itu rahsia' =.=), ayah kena jaga perut sexy dia, makan salad je pak? huhu.
nanti tak sexy bebihh! :8)

anaks anaks dara, kakaks kakaks i chu olls.
dan sarah bertudung pink gula gula kapasss hehehh.

ni haa budak nakal tak reti duduk diam.
dah la makan banyak, semangkuk spaghetti bedal sorang sorang lepastu kebas aku punya ayam, mak punya jagung, dengan french fries.
huahuahua, nasib baik kau comel sofieya kalau tak aku jual kat bangla kutip tin :)

birthday boi! HAPPY BIRTHDAY TAIKO!
tua dah ayah aku ni, perut pun makin comel.
tua tua pun jiwa mu tetap rock steady. i love u ayah! :D

lepastu kelam kabut cari present untuk ayah.
Plan A nak belikan baju, tapi ayah punya almari tu sama je macam almari aku, sampai nak termuntah muntah.
Plan B nak beli kan belt atau wallet tapi sumpah takde mood gila nak survey or cari, lagi lagi kat KLCC???!! memang tak dapat la jep!
so tukar ke Plan C yang tak di plan pun, perfume body shop.
now ayah smell like botak head sebab aku pilih perfume yang sama botak head beli haritu -..- haha

salah langkah masuk marks and spencer sebab aku suka semua makanan dia T.T

mengimbau kembali kenangan lama masa sekolah dulu ayah selalu beli gula gula ni.
hehe SUKA! sebab dia besar and very juicy lepastu gula gula ni ada gambar buah yang sangat comelsss!
kesian jadi ayah, birthday dia pun, dia yang kena keluar duit untuk aku -,-
thanks anywaysss.

♥ mai familia! :)
k bye!

p/s : cuti seminggu wehh, aku taknak lepak! duit takdak!

Friday, January 28, 2011

dah ada mood, dah ada moooooooood,

dah lama takde gambar makanans kan?

HAMBEK KAU NASI LEMAK!
kalau dah nama nya orang melayu, orang melayu jugakk.
dah lama tak makan, sangap.
harini sebelum balik pj dapat telan satu pinggan.

pukul 9 pagi aku bangun dengan megah nya. sebab apa?
SEBAB NAK BALIK PJ! YESSS LAHHH! :D
sebelum berambus, patahcepat (breakfast) kat kelemak, hotspot untuk budak uitm lendu hohok.

hehe semenjak dua menjak tiga menjak kereta beliau accident, labab selalu ikut aku balik.
mak dia pun dah pesan tolong tengok tengok kan dia, alololo.
masa aku susah dia banyak tolong aku so skang biar aku pulak balas budi baik dia.
dah macam abang aku dah labab ni, walaupun sebaya :)

dalam pada tak lapar, ada jugak dua keping roti canai dia bedal tadi.
tu tak lapar, kalau lapar? zzz -____________-"

tengok raji makan, sho cute macam hamtaro!
raji co pilot aku untuk harini.
selalu nya hidangan, harini raji gopal pulak sebab hidangan dah di berhentikan 24 jam.
hmmph! *merajuk-dengan-harapan-hidangan-pujuk*

tapi lepas dah telan nasi lemak, korang tau tau la apa jadi, NGANTUK!
memandangkan labab drifter terhebat, sila lah jadi driver untuk harini.
huahuahua aku dah macam mam besar duduk belakang tidur terbongkang.
ahucks! :D

hantar labab sampai hentian serdang sahaja.
hee thanks tolong drive kan harini, lagi lagi tadi hujan lebat, nafsu tidur mendidih didih.
tiba tiba labab bagi ni, alolololooooo :)

upah sebab tumpangkan dia?
padahal dia yang bawak kereta, hoho thanksss labab! :D

my journey continues, next stop, andalas.
rumah hidangan, hantar ikan laga dia.
mentang mentang dia dah di berhentikan sebagai co pilot, tumpang kan ikan dia dua ketul pun jadi! -..- hahah (aku gelak tak ikhlas sebab aku merajuk dengan kau k bye)

lepastu ke dobi raji, tumpang erk erkk sebab perut gendut buat hal.
huhu sorry pakcik meninggal kan khazanah yang tak sepatut nya.
tapi best, sebab kau buang banyak mana pun, toilet tetap bau softlan!! MEOW! :D

ajak raji temaning pegy jasko high hill berdekatan sementara tunggu botak head habis semayang jumaat.
did some therapy for myself since aku dah lama gila tak membeli belah.
harini dapat hangkut 4 keping baju, PUAS! :O

botak head pun datang dan terus menjalani hidup aku sebagai seorang pengganas chicken chop di black crayon. salah, black canyon.

harini, aku telah merealisasikan satu daripada resolusi (tak berapa nak resolusi sangat la) aku untuk 2011, iaitu untuk belikan botak head kasut futsal idaman dia.
hahh dapat pun aku beli!
kesian sangat tengok dia main futsal guna puma tempo dia.

nahh adidas top sala x idaman awak.
kalau tak dulu asyik keluar masuk kedai try sarung je, harini saya belikan, kalau main kalah jugak taktau nak cakap apa :p
sorry yang kuning takde size, yang oren mak long ni pun boleh kan? :)

Happy... err sebenar nya takde special occasion pape pun.
tak semesti nya kena tunggu birthday baru nak belikan.
Happy Monthsary la, tapi yang ke berapa ek? ohok ohok!

lepastu nampak ghebbit besarrrr comel gilss!
suruh raji tangkap kan gambar dengan ghebbit tu tapi ghebbit nya tak nampak pun.
tak guna punya raji, aku berhentikan kau jugak kang! hehe

kalau korang ada 300 ringgit, tak payah la pakai seat belt (aku takde)
hantar raji balik dobi mak ayah dia.
talked for 10+ mins with botak head before aku balik pj.
bye bye both of ya :)

on the way back boring nak mamps sebab jam gila bapak.
dah la sorang sorang, nyanyi macam orang gilak.

bosan kan bosan kan bosan kan??
cepat la cipta kereta terbanggg.

by the way, HAPPY HOLIDAYYY! (Y)
seminggu cuti ni, manfaat kan la aite.
jangan lupa angpau untuk wa!
tak dapat angpau, dapat limau sekotak pun wa layan!

sekarang tengah layan katil, dah lama tak lepak sama sama.
aimisyu katil! rumah manis rumah :)
k bye.

p/s : most of my resolution in 2011 dah banyak aku buat. antara nya ialah menjadi anak yang baik untuk mak ayah. haritu ayah call tapi masatu aku dalam kelas. so aku tak angkat. lepas kelas aku call ayah balik. aku CALL, bukan misscall macam tahun tahun sebelum ni. baik kan baik kan? hee :D

Monday, January 24, 2011

recap,

quick recap (not so quick ayy?) on things i've been doing this past few days ;

memandangkan botak head nak cari duit belanja lebih, dia sekarang bertungkus lumus untuk berniaga air aneka perisa kat depan sekolah depan rumah dia.
bukak gerai pun depan rumah, sama dengan depan sekolah. zzz.

aku sebagai teman perempuan spe-sial tak sah la kalau tak bagi moral support kan?
sooo i came all the way from melaka to support him.
tolong tu tolong la jugak, tolong tengok pun tolong mehh? hehe :p

malam tu aku follow botak head pegy futsal.
lagi sekali, moral support sahaja, tolong tengok dari luar jaring cukup.
aku di temani kak syakira (kakak ipar botak head), sebab abang amir (abang botak head) pun ada game malam tu.
sementara the boys berpeluh peluh main bola, the girls berpeluh peluh borak pasal hal rumah tangga?? HAHA! nahhh, aku dengar je, nak cerita, tangga pun takde apetah lagi nak ada rumah -..-

the next day, went to azrin's house and jumpa ayang.
extremely LATE lunch with them at ikea.
apa lagi kalau bukan meatballs dan daim cake? nghehehe :)

teddy bear bergerak aku!!! :D

dan tulang rusuk bergerak akuuu!!! :p

muka kenyang? nanananana ;)

ok enough dengan gambar mengkarut.

next was niesha's house.
tuan rumah takde kat rumah tapi selambe masuk buat macam rumah sendiri haha.
pukul 6 gerak senawang for Pilih Kasih.

mind our buruk faces lahh, masing masing penat kot masatu =.=
the show dah habis pun kitorang kena stay back.
antara yang last jugak la ada kat bangunan rtm tu hewww.

gerak from senawang puku 12 malam.
singgah kayu nasi kandar near niesha's house for supper.
sleepover kat rumah niehsa, kong-ed sampai pukul 10 pagi woohoo.

last but not least, jumpa botak head sebelum balik melaka balik.
gegegege.

sampai melaka had dinner with housematess + lababullah.
what a great way to spend my weekends kan?
dapat jumpa yang tersayangsss hehe.
next week nak jumpa mak ayah pulak!
RINDUU! tak sabauu! k bye!

p/s : tak best nya dah takde update pasal makanans! :(

Friday, January 21, 2011

i feel educated and all,

korang tau tak ada planet nama Ceres dan Eris?
taktau? AKU PUN TAKTAU! (kalau korang tau buat buat taktau je la, nanti nampak sangat aku bongok sains -..-)
tapi sekarang dah tau dah.
sebab haritu aku pegy Melaka Planetarium k!

gahaha out of all places, kenapa planetarium? GILO!
tak tak, aku dengan raji teman mardhiah buat research.
boleh gain knowledge jugak datang sana walaupun tak berapa nak best pun.

bayang kan, satu planetarium yang bagak besar tu kitorang 3 orang je yang ada.
kruukk, rasa macam nak kerja kat sana pun ada.
boleh goyang kaki sebab takde siapa datang pun.
yang kita 3 ekor ni pun nasib nasib je sampai kat situ.
kalau tak sebab mardhiah aku tak terfikir pun nak pegy. zzz.

sejujurnya aku bangga aku dah jejak kat sini.
kalau tak asyik pegy bowling kat depan tu je.
planetarium tu nampak tak nampak je. gehh.

kat terowong ni boleh dengar bunyi bunyi kat planet lain.
seram macam bunyi alien pun ada.
(kesian mardhiah kena jadi photographer gegege.)

replika rocket kot entah aku main naik je.
tapi tak bergerak pun???

ok semua benda yang dorang buat replika ni semua tak bergerak.
TAK BOLEH BLAH! -____________-"
korang simpan bagi anak anak main kat rumah je la.

planetarium tu agak boring sebab tak banyak benda pun.
patut la masuk pun 5 ringgit dengan 3D show.
haa cakap pasal 3D show, THE BEST EXPERIENCE EVERRR!
heh sumpah batak.

nampak tak bertapa besar nya auditorium ni
KITORANG 3 EKOR JE YANG TERHEGEH HEGEH KAT SITU!
HAHA! kesian la tak mendapat sambutan.
tapi show tu agak menarik sampai kitorang terjerit cirit.
rasa macam tengah terbang kat angkasa pun ada :)

the show ended akhirnya.
best sebab the effects agak menarik.
tapi seram sebab kita 3 ekor je yang ada masa tu.
dah la gelap, kot kot tetiba alien datang turun dari screen tu kang zzz -..-

kalau pegy ramai ramai lagi best kot.
tapi seronok jugak luangkan masa dengan mardhiah ni, bukan selalu.
thanks sebab ajak aku pegy tempat yang tak pernah aku terfikir pun nak pegy. gehehehe.

heyy k la nak mandi nak siap.
minggu ni ikut niesha pegy Pilih Kasih kat RTM senawang.
TAK SABAR NAK JUMPA GUNDIKS!
k bye!

p/s : banyak nya benda nak updatezzzzzzzzzzz! haihh gotta find some free time mann.

Friday, January 14, 2011

sara takde, esok lusa datang lagi eh,

hello hai kepada pembaca blog sara-kacak.blogspot.com.
kruukk kruukk (bunyi cengkerik) ada ke? ada la tu yang tengah baca ni.
hai anda cari siapa? sara? ohh, dia sakit tu ha, sakit malas.
dia takde ni esok lusa datang la balik takpun datang tahun depan je la lagi senang k?

im homeeeee!
rindu mak ayah angat angat! (gedik dengan mak ayah takpe. gedik dengan lelaki orang, kasi kaki!)
drove back home alone for the first time,
sekarang dah confident untuk travel sorang sorang ngeheh.

actually taktau nak update apa, nowadays busy dengan errkkk... entah?
perasan busy, pagi bangun pegy kelas, petang balik dari kelas tido, maghrib bangun pegy makan, balik dari makan tido.
haa itu la rutin harian rumah 1113 taman intekma.
nampak sangat takde life.

sebelum sebelum ni student graphic mesti excited bila dah part 6 sebab dapat studio sendiri.
meaning boleh bawak pc, speaker, cpu, rice cooker, almari, dapur, katil (ok tu semua melampau) simpan kat studio buat macam rumah sendiri kau nak tido kat studio pun boleh.
tapi sem ni tengok batch kitorang hampagas.
sekor pun takde set up pc kat studio, cengkerik pun dah beranak pinak kat dalam tu.
semua prefer balik buat kerja kat rumah.

kenapa aku cerita benda ni kat korang? ENTAH!
k nak update pasal apa?
ohh tak sah kalau tak update pasal makans :)

we ate more macaroooonnnnssss! :D (gambar di adaptasi dari blog nurulhidayatzainal.blogspot.com)
kali ni try new flavors, caramel and cranberry.
CARAMEL, YOU MADE MY DAY!
gotta go try this flavor man, sumpah sedap, kalah vanilla :)

i've been seeing a lot of botak head even though kitorang jauh but we still find some time to meet up, walau hanya seketika ahaks blueks! (gambar di adaptasi dari mobile upload botak head)
did i tell u that botak head is now on my bbm list? HAHA!
now can save alot man, takde kena barred barred lagi :p :p
aweks aweks yang nak bbpin dia, mintak aku dulu! egegegege KIDDING KIDDING KIDDING -..-

tuttayh fruttayh kat pyramid after temaning raji gopal beli blackberry bau kedai dia yahaha! :p (gambar di adaptasi dari blog eqa-azhari.blogspot.com)
sekarang tunggu hidangan, zee dan nadia pulaks! :)))

sem ni aku jadi full time driver for my classmates (strictly for girls only HAHA)
memandangkan semua orang dah duduk luar, termasuk akmal dan mardhiah yang asal nya penghuni kolej.
so sumbat la 6 orang dalam sagaru muahaha muatan berat muatan berattt! :P

masa aku tulis entry ni, banyak kali typo so berapa banyak backspace entah aku tekan.
nak tekan backspace pun asyik tekan \ banyak kali so bila dah tersalah eja contoh nak eja 'pembaca' tapi type pwmbaca so backspace nak betulkan tapi jadi macamni
---> pwmbaca\\\\\embaca.
faham tak apa aku cuba sampai kan ni? tak? ok bye. zzz.

p/s : nak jadi rajin. selalu awal sem memang rajin. kau tunggu la jap lagi, nak gy kelas pun liat macam daging tak masak -..-

Saturday, January 8, 2011

hai saya sara, saya freak, k bye,

apa cerita blog ni? macam dah di tinggal kan.
adeh sumpah malas gila nak update since class dah start.
jumpa kawan kawan, MALAS!

kelas sem ni 3 hari je.
isnin professional practice.
rabu 3d animation.
khamis major discipline.

tapi isnin mostly takde kelas.
so meaning aku akan kerap balik la nampak nya (ataupun kerja? hmm)
tapi minggu ni tak balik, tapi tengok la kalau rajin esok aku balik, rabu datang sini balik.
hahaha.

sebab,




duit banyak habis keluar memuaskan nafsu makan gahaha.
tak senonoh masing masing ni ha.
entah apa nak jadi.

semalam masa tengah tido lulu kejut cakap ada orang TNB datang nak jumpa aku.
(almaklumlah rumah sewa kitorang baru je kena potong elektrik haritu, thanks k makcik?)
aku pun dengan muka mamai hodoh ghelung jenguk tepi pintu.
tengok tengok BOTAK HEAD DATANG!!! :DD

aww sho shweet :') datang tak bagitau, elok sangat perangai. heh
dan yang paling memeranjatkan, kitorang pakai baju SAMA!
kebetulan gilaaaa! adehh dah macamn kembar siam terpisah T.T

lovinnnn our matching baseball shirts :')
hehe malam tu lepak melaka sahaja macam biasa, mana lagi nak pegy?
bawak botak head makan asam pedas claypot woohoo!

harini lunch date dengan botak head kat KFC alor gajah.
kira paling up la kat situ kan? haha pun bolehh.
then botak head had to leave? :'(
takpe la, see u again sayong!

terima kasih kepada 3 ekor ni sebab membontot je aku gy mana mana heheh.
kalau aku tak cukup 50 sen nak bayar char kuey teow nyum nyum kelemak, dorang tolong pinjamkan.
sweet kan diorang? gehh.

ok la. dah taktau nak blog apa nowadays.
sem ni will be my hardcore semester sebab semua credit hour macam gila.
yela, 3 subjects je.
kalau dapat B pun CGPA boleh turun.
so chiao my friends!

p/s : happy happy jugak. tapi ada je kuncu kuncu yang buat aku termenyampah dengan diorang -____-"

Wednesday, January 5, 2011

shortest most quickest post evahh,

sem baru ni aku takde nak update pape. cuma satu minggu kelas 2 hari je. dan mungkin aku nak cari part time job sebagai pemotong ayam kat kedai nasi ayam. haha. ok la bye.