Followers

Tuesday, December 8, 2009

so plain, yet so vain,

hello.
hari ini, woke up at 1pm. YAY!
breakfast pukul 3 petang. hidup terbaik.

cakap pasal breakfast, harini kononkonon je laa, nak bakar roti dengan cheese.
suruh mak buat kan, mak busy tengok drama kat tv.
macam biasa la, kalau mak menonton cerita, jangan sebok nak meminta.
hehhh.

so aku dengan bangganya la nak pegy buat sendiri.
tapiii, aku tak reti guna toaster kat rumah aku.
HAHA! serious, toaster tu pelik gila!

jadi, hajat aku terbantut.
aku hanya letak roti dan cheese tersebut di dalam microwave.
lagi senang, cepat, dan mudah, bukan?
sedap pun sedap! (: makan denagn potato chips lagi! :D

kalau korang baca previous post, korang tau la maktok stay over my house kan.
hence, ramai la yang datang menjenguk maktok di rumah.
harini ayahngah dan makngah came over to see maktok (:
ayahngah cakap aku dah gemuk ):

ayah ngah : hai saraa, ehh sara dah gemuk laah.
mak ngah : takde laah, tu rambut dia tu buat dia nampak gemuk.
maktok : duduk kat rumah tak pegy kelas memang la gemuk sikit.
mak : DAH TU TIDO JE KEJE MEMANG LA GEMUK!!!

):


tak pasal jee kena marah. haha!

and then cerita kelakar between aku kdek and mak. mak tengah bancoh air untuk makngah and ayahngah la kan.

adek, pegy ambik piring ngan cawan. sara ambik dulang.
(sambil bisik kat kakdek) weyh, dulang kat mana ahh?
YA ALLAH! rumah sendiri pun taktau kat mana letak dulang ke??!! (marah gila)
hahahah! nampak sangat tak penah masuk dapur doee kau!
dah, adek ambik dulang!
(sambil bisik) wehh, kat mana ahh? aku pun taktau. haha.
blah la kauuu! cakap orang, kau pun sama! lempang kangg! HAHAHAHA!
gelakgelak! tu kat tepi blah sana! dah pegy ambik!

okay sumpah mak pissed off gila ngan kitorang harini!
haha dah la tak reti potong nasik impit.
duadua ekor potong, HANCUR nasik impit jadik bubur terus!
haha.

my sister tetap rockstar, takde hal lah! (:
bye! ;D
p/s : roti letak cheese tu macam sedap pulak. hee :D

2 comments:

Intan QAMARHANI said...

haha. lawak doe. xleh blah doe ko. :D

sara kacak said...

agak aa doee. skang pelan pelan kayuh nak belajar goreng nugget!