Followers

Tuesday, September 29, 2009

you cook, i eat,

hello smellow (:



just to show you that im good at squeezing lemonssssss :D

COOKING in class? and its ENGLISH class.weird ayhh?

ikan kekek mak iloi iloi. haha.



greeeeennnnns
banyak benda nak cerita. here are some random pics.
najib.

dila ayie and syahid. dorang buat makaroni stail melayu. (its style in malay. like duhhh) hahaha (:
preaparing their citrus juice. warrrkkkk sebab kan juice ni aku kerap berkujung ke tandas! HAHA!
shambeng was doing the 'imma-proffesional-chef' kinda look. pffftt! padahal asingkan air gula jeehh! -.-
this is something u rarely see me doing. so be proud doeee. HAHA! i was never good in this. aku tak pandai masak and aku jarang masuk dapur. even if i do, i never cook. this is not called cooking as my job was just laying the salads on the plate. easy as fart man. haha.

the prawn cocktail was a success. thanks to apek the chef yang berada di uitm penang dan bergiat sebagai pelajar kulinari. trimassss :D

lilo and ooya preparing for our second dish, 'summer fruity yogurt'. tu nama saintifik je, padahal its just fruit cocktail. haha. i dont mean to brag but both our cocktail was awesome! sumpah! dressing on the salad sedap, the fruity yogurt thing was just great!



busu punya group, faiesal and omar. dorang punya dish was very.... errr, bujang? hahaha. orang bujang je buat benda ni. aku tak rasa pun dorang punya dish because tak tempting langsung. HAHA! but i heard dorang punya dish sedap because it contains milo. anything with milo in it mesti la sedap kan? aiyehhh.



faidhi pnye group, safwan, hazmeen ngan saddam hussein. (yeah, one of our classmate nama dia saddam hussein. haha). they prepared 'macarenna fruit salad'. dalam erti kata lain, ROJAK BUAH! haha nama nak glamour jehh! takleh blah! dorang punya okay. sedap cuz manisssss. i likeeee (:



kitol punya group, najib and syazwan. was suppose to make waffle. american breakfast la konon. lepastu dah fry batter kat dlm pan, batter tak keraskeras. wakakaka tak jadik. tapi bila dorg mix all the ingredients together, it turned out nice. infact, aku paling suka dorang punya sebab unik gila rasa benda tu.



ain, katrina and salmah pun buat fruit salad. not bad, aku suka jugak sebab ada fresshh pisang from kebun nenek salmah. HAHA! ;p



mardhiah, akmal ngan sara f. they're the bomb! dorang je yang sanggup bawak stove datang class to cook steamed fish! and sumpah sedaaaaaaaaappppp gila! dorang je yang ada effort nak bawak stove la, ikan siakap laa, all the seasoning and stuff! phewww! hebat gila! good job guys! (:



look how tempting it is. slurrppp. semua orang berebut nak makan yang ni. aku dapat satu bite je. tu pun sebab aku curik shambeng punya. wakakakakaka.



macaroni malay style. very vege. not a big fan of greens but aku rasa jugak, sedap jugak cuz ada rasa ayamayam sket. hehekkk. i like ayam. more ayam please. hahaa!



HEE :D
trying out our fruitty yogurt. yummmssss! :D

the whole cooking thing went well. im glad its over because i never liked to cook. although it is not called cooking, aku memang tak reti buat bendabenda macamni. even eqa and shambeng was like 'sara, susun salad tu elokelok la weyy.' 'sara, jangan campakcampak udang tu. letak slowslow.'. HAHA! yess, im one lousy girl. i'll learn whenever im ready. just not now. sebab tu aku nak kahwin ngan chef (apek jangan salah faham hoho!) senang hidup aku tak payah masak memasak. hoho! persoalannya macam la ada chef nak kat aku., yahoooooo! :D
lilo sara
pegi library nak tak?
nak buat apeee??
menimba ilmu.
alhamdulillah. semoga nurul hidayah di tempatkan di tempat yang selamat akhirat kelak. aminnn (:
class cikgu yus cancel lagi harini. what a bummer. we only had 6 classes of graphic comm for this sem. sedih tak? HAHA! apeape la. ok la, wanna go for lunch since its not ramadhan no moreee. HAHA! bye peeps! (:
p/s : guess what, aku nak pegy library doeee. HAHA!

2 comments:

penanya (?) said...

kalau aku masuk ni mesti penuh orang keliling aku nih!

goths said...

sedapnyer...