Followers

Sunday, May 16, 2010

10 things i hate about myself,

so u think u know sara aqilah?
think again!


banyak sangat benda tentang diri aku yang aku sangat dan sangat tak suka.
banyak sangat dan sangat!
sangat! ehh berapa banyak sangat daa.

tapi ini antara yang dah di shortlist kan untuk mengisi ruang di dalam blog aku.

1. i am easily distracted.
haihh. contoh, datang kelas dengan harapan nak concentrate ATH. ye, aku pernah pasang angan angan nak study dengan gigih. tapi bila bukak note book, pegang pensel. dahhhh, lecturer kat depan sedaapp membebel, aku melukis dekat belakang! semua yang tengok buku nota aku cakap yang nota nya suku muka surat, yang lain conteng macam haram! tak cukup dengan kertas, meja dalam kelas pun aku sedap conteng!

2. aku tak pandai memasak.
ye, benda ni memang sentiasa bermain dalam kepala jambul aku. jangan kata goreng telur, goreng nugget pun aku tak pandai ): aku membesar tanpa didikan masakan dari mak aku sebab mak aku sendiri jarang jarang masak di rumah. masa sekolah aku di besarkan dengan makanan kedai makan seksyen 8 depan balai polis. setiap malam ayah aku bawak makan kat situ. haha. tapi aku ingin belajar. tengok la dalam masa yang terdekat ni.

3. kalau aku tido maknanya aku mampos!
lahaaiii yang ni lagi satu habitat, eh, tabiat buruk aku. mak ayah aku sampai menyampah tengok aku duduk rumah! dorang lagi suka aku keluar daripada terperuk dalam bilik sebab memang done, kalau aku tido, aku SUSAH gila nak bangun!

4. selekeh.
im a fashion victim. haha. seriously, i dont update myself with latest fashion. balik balik aku pakai tshirt, jeans dan selipar. kasut pun kadang kadang depends on how far im going la. crocs kuning taknak tinggal (: basically aku akan hanya mengenakan tudung hitam dan HANYA tudung hitam. haha. entah bila nak tukar penampilan aku ni pun aku taktau.

5. sendawa kuat.
hmm, banyak kali dah kena tegur dengan family. especially bila dinner sama sama. BURPPPPP! macam pakai microphone! theres this one time, masa tengah ada induction ke art talk ntah, orang tengah briefing kat depan, the whole dewan senyap gila, tiba tiba terkeluar sendawa aku BESAARR gila! sumpah benda tu terkeluar! then satu dewan gelak. bapak ahh malu gila masa tu! ):

6. bukan seorang yang pengemas.
u guys should see my room. ask my friends. end of story.

7. kepanas baranan.
wahah! siapa yang kawan dengan aku, kenal aku. tau la perangai aku yang ini. siapa kacau aku time aku takde mood, akan menyesalll ada kawan macam aku! haha. so bila muka aku dah berubah warna dan rupa bentuk, mereka faham la nak buat taktau dengan aku. and yes, mulut aku sangat lancangg! (:

8. gula gula freak.
i know its not good, but serious aku tak boleh kalau tak makan gula gula satu hari! kalau keluar, mesti nak kena beli gula gula dulu! tak kisah la jenis apa sekali pun yang kenyal yang keras yang lembik. tapi favourite of course chupa chups and skittles! freak gila doee!

9. last minute punya orang.
semua yang aku buat, semua last minute punya kerja. masa banyak, tapi suka tangguh tangguh dan tangguh! sampai dateline, baru terhegeh hegeh nak buat! so kesimpulan nya, semua work pun ala kadar. dalam otak, 'janji siap'. eishhh!

10. perangai tak semenggah.
sorry sangat kepada sesiapa yang kurang selesa dengan perangai aku. ye, ramai sangat dah cakap aku ni boyish. sampai nama aku dalam phonebook azrin pun 'sara boyish' -.-' tapi inilah aku. ada jugak hajat nak berubah. mungkin lebih sopan, mungkin lebih santun. tapi? hmmph. entah laahhh!

haha so u've seen the bad side of me?
hmm tapi tu la sara aqilah anak pakcik razak dan makcik fauziah.
kesian ayah, kesian mak.
:p

ok lahh, thats about it.
thanks. bye!

p/s : if u cant except me at my worst, u dont deserve me at my best (:

8 comments:

Ashhh. said...

this characteristics what make you special, sara ;) & the reason why I like you :)

sara kacak said...

aww thanks ash! :D

sara said...

hehe..
sara,sy pon xsuke jgk diri sndri !
nyampah je kn ?
org name sara ni mmg xsuke dri sndri ke ?hehhe
trust me,
u beautiful ! :))

sara kacak said...

haha entah la sara. sara pun tak suka diri sendiri? sepp sikitt! agaga. macam ada je yang tak kena kan? bila suruh berubah, tak reti reti jugak! haihh. tapi takpe la, satu hari nanti pandai pandai la kita sedar sendiri kan? heh :p beautiful, celah mana nya saraaa. takde nya beautiful. beautifool ada la :D

sara said...

hehee..
tula psl..xreti2 nk brubah..
ni skg,owg dah complain gemuk,
niat je nk kurus..tp xbuat ape pon ;p
heheh..teruk r kte ni ;p
cntik la tang mata n hdung tu ;p
like !

sara kacak said...

yeahh kita memang sama lahh! gemuk dah macam dugong ): tapi taktau macam mana nak kurus. haha. aishh hidung macam bawang ni kata cantik. heh. ok, thanks by the way (:

Shit-ToonS said...

klu aq tido maknanya aq mampos....ahahhaahah...sumpah lawak

sara kacak said...

ahaha ala zainal kau pun sama kan kan? ecehh. jangan nafikan.